понеділок, 20 квітня 2020 р.

Контрольні питання з дисципліни «Організація ОРКПД» для групи 32-ТД


Контрольні питання з дисципліни «Організація ОРКПД» для групи 32-ТД
Варіант 1
1.      Що таке будівництво?
2.      На чому базується колективна форма організації праці?
3.      Що таке технічне нормування?
4.      Що таке продуктивність праці?
Варіант 2
1.      Які процеси називаються заготівельними?
2.      Який нормативний документ є основним у будівництві?
3.      Що таке норма часу?
4.      У чому полягає вартісний метод?
Варіант 3
1.      Які процеси називаються транспортними?
2.      Що таке проект?
3.      Що таке норма витрат праці?
4.      У чому полягає натуральний метод? 
Варіант 4
1.      Які процеси називаються підготовчими?
2.      Які вимоги встановлює ДБН?
3.      Тарифне нормування це…?
4.      Що таке натуральний виробіток?
Варіант 5
1.      Які процеси називаються монтражно-укладальними?
2.      З яких розділів складається проект?
3.      Що таке тарифна сітка?
4.      Що таке нормативний метод?
Варіант 6
1.      Що собою являють механізовані процеси?
2.      З чого починається проектування(виконання проекту)?
3.      Чим відрізняється відрядна оплата праці від погодинної?
4.      Що таке трудомісткість будівельно-монтажних робіт?
Варіант 7
1.      Що собою являють напівмеханізовані процеси?
2.      Що таке наукова організація праці?
3.      Що таке продуктивність праці?
4.      Що таке нормативна трудомісткість?
Варіант 8
1.      Що собою являють ручні процеси?
2.      Як ви розумієте поняття комплексні бригади?
3.      На основі чого розробляють технічні норми?
4.      Що таке планова трудомісткість?
Варіант 9
1.      Що собою являє простий трудовий процес?
2.      Як ви розумієте поняття спеціалізовані бригади?
3.      Шо таке машиномісткість?
4.      Що таке фактична трудомісткість?
Варіант 10
1.      Що собою являє комплексний трудовий процес?
2.      В чому полягає суть бригадного підряду?
3.      Що таке трудомісткість?
4.      Для чого потрібні показники трудомісткості?

3 коментарі:

  1. Варіант 6
    1. Механізований процес виконується за допомогою машин,а робітники тільки керують ними і обслуговують.
    2. Проект - це система розрахунків графічних матеріалів (робочих креслень), макетів та інших документівякі обгрунтовують економічну і технічну доцільність будівництва об'єкта та визначає його архітектурно-конструктивне рішення і будівельно-технологічні умови виконання будівельних процесів, що забезпечують закінчення будівництва в задані терміни з мінімальними витратами матеріально-технічних і трудових ресурсів.
    Проектування починається з обгрунтування соціально-економічної господарської необхідності будівництва даного об'єкта, потім розробляють техніко-економічне обгрунтування (ТЕО) - це вважається передпроектний документ.
    3. Відрядна оплата праці здійснюється за виготовлену продукцію за умови додержання вимог щодо її якісних показників. А при погодинній оплаті праці заробіток робітників визначається на основі тарифних ставок і фактично відпрацьованого часу.
    4. Трудомісткість будівельно-монтажних робіт - величина зворотна виробітку. задопомогою зворотного методу вимірюється трудомісткість, тобто кількість витрат часу на виробництво одиниці продукції або робіт. Показник трудомісткості вимірюється в людино-днях, витрачених на одиницю робіт (на 1м3 цегляної кладки, 1 млн. грн кошторисної вартості будівельно-монтажних робіт) або на одиницю закінченої будівельної продукції (1м2 загальної житлової площі).

    ВідповістиВидалити
  2. Веремійчик Богдан
    Варіант 2
    1.Заготівельні процеси — це процеси виготовлення будівельних ви­робів і напівфабрикатів (розчину, бетонних сумішей, арматури, збірних конструкцій тощо) на спеціалізованих підприємствах будіндустрії, заво­дах збірного залізобетону, деревообробних комбінатах та безпосередньо на будівельному майданчику.
    2.—
    3.Норма часу — регламентована витрата часу, встановлена на виробництво одиниці продукції чи виконання одиниці роботи, які виробляються одним чи групою працівників, відповідної чисельності та кваліфікації за певних організаційно-технічних умов.
    4.Вартісний метод вимірювання — полягає в тому, що для розрахунків приймають весь обсяг товарної,валової продукції підприємства, що виготовлена реалізована за одиницю часу.

    ВідповістиВидалити
  3. Чмух Максим
    Варіант 10
    1.Комплекс трудових процесів являє собою їх сукупність (основних і допоміжних), об’єднаних або за технологічною послідовністю, або за спільністю чинників, які впливають на час виконання. Наприклад, «установити різець на розмір», «установити деталь у пристрій і зняти її після обробки». В останньому прикладі об’єднання двох прийомів у комплекс здійснене за спільністю чинників (вага деталі), що впливає на час виконання цих прийомів.
    2.Сутність бригадного підряду полягає в тому, що колектив у відповідності з Типовими договорами бригадного підряду укладає договір з адміністрацією будівельно-монтажної організації і зобов'язується виконати своїми силами і переданими в його розпорядження коштами праці і ресурсами певний закінчений обсяг робіт (готову продукцію) у встановлений строк, забезпечити їх належну якість, економне та раціональне використання сировинних, матеріально-технічних та паливно-енергетичних ресурсів. При цьому, як правило, встановлюються довгострокові нормативи, залежно від яких визначається сума оплати праці. Тим самим бригаді гарантується відповідна заробітна плата при виконанні запланованого обсягу робіт в задані терміни незалежно від того, з якою чисельністю працюючих вона виконана.
    3.Трудомісткість — це загальні затрати праці робітників на виконання будівельного процесу; вимірюється в людино-змінах (люд.-зміни) або людино-годинах (люд.-год):
    4.Показники трудомісткості потрібні для розрахунку рівнів продуктивності праці, оцінки ефективності застосування нових конструкцій, матеріалів і техно­логічних процесів, а також ефективності механізації будівельно-монтажних ро­біт, при обчисленні трудових витрат на одиницю або увесь комплекс робіт, які виконуються механізмами. Застосовують їх і для розрахунку потреби трудових ресурсів на будівництво об'єктів.

    ВідповістиВидалити